Новини
ИЗНОС НА СЛАМА, НА БАЛИ
ИЗНОС НА СЛАМА, НА БАЛИ
2014-04-01

Един от последните проекти на компанията Фламинго Шипинг ЕООД е цялостната организация при износа на слама, на бали по море. Кампанията стартира в началото на месец Април 2014 г. В момента количеството на изнасяната продукция през пристанище Бургас надхвърля 5000 тона на месец.

Сламата е вторичен продукт, остатъчна суровина, получена от изсушените стъбла на житни растения и бобови зърнени култури (ориз, ръж, пшеница, ечемик) след отстраняване на зърното. За по-лесно се пресова и балира ръчно или машинно, във формата на кубове или рула. Като храна, сламата се използва за изхранване на домашните преживни животни (предимно говеда) и еднокопитни животни (коне и магарета). Сламата обаче има по-широко приложение и се използва и като суровина при производството на биогориво, на дюшеци, шапки, обувки, хартия и други. От България, слама се изнася най-вече за Турция и Кипър.

Ние съдействаме на нашите клиенти при:
- извозването на сламата от вътрешността на страната до пристанище Бургас, чрез собствената си мрежа от превозвачи, със сертифицирани по клас ИМО превозни средства;
- организация и стиковка на разтоварнето на стоката в пристанище Бургас;
- чартиране и агентиране на подходящите за транспорта на слама кораби;
- товарене на стоката на кораба;
- подаване на дневна справка за пристигнало и натоварено количество;
- изготвяне и подаване на необходимите документи за износа, както към Митница Бургас, така и към БАБХ Бургас и ИА Морска Администрация Бургас.


Предлагаме максимално добри решения при организирането на транспорта на вашата продукция, съобразени с изискванията и на най-взискателните търговци.

Към настоящият момент, Фламинго Шипинг ЕООД разработва проект за транспорт на слама на бали и през пристанище Варна, който се очаква да стартира в края на месец Август 2014 г.

За запитвания ТУК.